Mikstura na obniżenie ciśnienia i cholesterolu oraz na poprawę odporności.
Mikstura jest w pełni naturalna oraz bezpieczna do stosowania. Obniża ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu. Fenomenalne właściwości składników sprawiają iż możemy jej również używać podczas przeziębień oraz spadków odporności. Hamuje infekcję.
Czosnek właściwości zdrowotne?
Czosnek posiada zarówno właściwości obniżające ciśnienie jak również antybakteryjne. Miód wspomaga odporność, jednocześnie rozszerzając naczynia wieńcowe, prowadząc do obniżenia cieśnienia krwi i cholesterolu.
Imbir oraz ocet jabłkowy?
Imbir rozgrzewa i korzystnie wpływa na układ krążenia. Ocet jabłkowy poprawia funkcjonowanie układu trawiennego, oraz obniża poziom cholesterolu.
Przepis
Potrzebne składniki:
- 1łyżka naturalnego miodu polecam manuka
- kawałek imbiru
- 3 ząbki czosnku
- 1łyżka cytryny
- 1łyżka octu jabłkowego
Wykonanie:
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, cedzimy i przechowujemy w lodówce przez około tydzień. Przyjmujemy po 1 łyżce dwa razy dziennie rano oraz wieczorem, ok 30 minut przed posiłkiem.
Suplementy które pomagają na obniżenie wysokiego cholesterolu.
Niacyna –
Zaleca się przyjmowanie 15-30 miligramów dziennie. Niacyna obniża całkowity poziom cholesterolu oraz poziom LDL a tym samym zwiększa stężenie dobrego cholesterolu HDL.
Sfermentowany czerwony ryż-
Zalecane dawkowanie do 1200 miligramów2 razy dziennie. Badania wykazują że wyciąg ten obniża poziom cholesterolu o 11-32% a trójglicerydów o 12-19%.
Sterole roślinne- beta sitosterol-
Zalecane spożycie to 1000-1500 miligramów 2 razy dziennie w trakcie posiłku. Sterole roślinne przyczyniają się do zahamowania wchłaniania się cholesterolu z pożywienia.
Ojej rybny-
Zalecane przyjmowanie 2000-3000 miligramów kwasów EPA+DHA, aby obniżyć poziom cholesterolu z pożywienia.
Czosnek-
Zaleca się zażywanie 300-500 miligramów ekstraktu 2 razy dziennie. Czosnek zmniejsza poziom cholesterolu, a zwiększa stężenie HDL.
Guggul-
Codziennie zażywanie 1500 miligramów standardowego ekstraktu o 5% zawartości guggulsteronów. Gurgul to ajurwedyjskie zioło, które obniża całkowity poziom cholesterolu, a zwiększa stężenie cholesterolu HDL.
Ogólne zalecenia
Zaleca stosowanie w codziennej zbilansowanej diecie kwas pantotenowy, białko sojowe, witamina E, witamina C picie zielonej herbaty oraz Chrom.